top of page

Om Rölunda

Rölunda - från dåtid till nutid

"– Det var vädrets makter som 1971 ledde in oss på den väg vi i dag följer. Det var en regnig höst och pappa fick inte in någon halm till att ströa i ladugården. Korna var ju tvungna att ha något skönt att ligga på, så vi använde oss av torvströ. När våren sen kom och den stora gödselhögen skulle ut på åkern, insåg vi att gödseln var alldeles för värdefull för att spridas ut. Istället såldes den på påse vidare till återförsäljare. "

 

Den första "fabriken" bestod av en avskuren mjölkkanna som vi öste jorden genom. Hela familjen var engagerad och vi packade för hand under många år som underleverantör. Länge skedde all produktion på Rölunda Gård. Utöver Rölunda Gård där det än idag bedrivs jordbruk bestående av 300 hektar spannmålsodling och ett 50-tal djur, finns Rölunda även representerat på ytterligare fyra orter i Sverige: Karlstad, Gävle, Luleå och Markaryd.

 

Tillsammans är vi ett 40-tal engagerade medarbetare. Vi levererar våra produkter från Haparanda i norr till Ystad i söder. Rölunda Gårds produkter hittar du bland annat i livsmedelsbutiker, stormarknader samt i ett stort antal trädgårdsbutiker och handelsträdgårdar landet över.

 

Vi finns även representerat i Norge och varje år levererar vi ca åtta miljoner säckar. Jorden ser vi som ett kapital som skall förvaltas och vårdas med omsorg och är övertygade om att ett ansvarsfullt jord-trädgårdsbruk är något som både miljön, växterna och människorna mår bra av. Med den tanken föddes Rölundas slogan "Med känsla för jorden".

 

 

  

bottom of page